A 2. Advent - újjáteremtés

Jézus Krisztus megígérte, visszajön a Földre, hogy magához vegye övéit, és elvigye a Mennybe 1000 évre, amíg ott a megváltottak a szent angyalok társaságában meghozzák a gonoszok feletti végső ítéletet. Az 1000 esztendő elteltével leszáll a Földre a Mennyei Jeruzsálem a megváltottakkal, feltámadnak a gonosz halottak, akiket Sátán megint elhitet, és az Új Város ellen indít egy végső ütközetre, de Istentől a Mennyből tűz száll alá, és megemészti őket. Ez a tűz lesz a pokol, amelyben végérvényesen megsemmisül minden gonosz ember, aki ragaszkodik a bűnhöz, a bukott angyalok, és maga Sátán is, mint a bűn szerzője, valamint ez a tűz magába olvasztja a bűn minden nyomát a Földön.
Létrejön egy olyan egységes anyag, amiből teljesen újat lehet alkotni. Isten újjáteremti magát a Föld bolygót is, és az életet is a Földön. A levegő és a víz ismét tiszta lesz, minden szennyeződéstől mentesen. A növények eredeti szépségükben fognak pompázni, nem lesznek tüskés, íztelen, vagy rossz ízű növények, mérgező gombák. Az állatok mind növényt esznek, mint ahogy volt ez az eredeti teremtés rendje szerint. Kedvesek lesznek, és nem fognak veszélyt jelenteni senkire nézve sem. Tehát növényevők lesznek mind, és nem lesz köztük ragadozó egy sem. Az élet újra biztonságos és békés lesz. Leginkább pedig azért, mert az eddigi evolúciós szemlélet szerinti "csúcsragadozó" már nem lesz jelen a Földön, hanem a szelíd ember örökli a Földet, és lakozik azon nagy békességgel, - ahogy meg van írva. Növényevő lesz, nem eszik húst, mert nem bántja az állatokat, hanem gondviselőjükként szereti őket. (Ma is vannak ilyenek - bár kevesen)
Jézus az embert is újjá teremti. Aki Krisztusban van, új teremtés az: a régiek elmúltak, és íme újjá lett minden. Ezt már most is tapasztalhatja a Krisztusban hívő ember. Az új ember a régi személyazonossággal, de Jézus jellemével fog rendelkezni, örök élettel, ahogyan eredetileg elgondolta azt az Isten, mert nem halálra szánta egyetlen teremtményét sem, hanem örök, boldog életre. Isten tervében nem szerepelt a halál. Azt Sátán hozta be világunkba, és a bűn (Istentől való elszakadás, törvénytelenség) következtében lett osztályrésze, mint mulandóság az embernek, állatnak, növénynek egyaránt. Még az élettelen dolgok is pusztulnak, mállanak, aprózódnak, minden a rendezetlenség felé halad.
Isten világában nincs halál most sem. A mi bolygónk és környezete viszont a bűn világa, itt most van halál, de ez az állapot meg fog szűnni.
Jézus ígéretéhez híven mindent újjá tesz, és eltöröl minden könnyet a megváltottak szeméről. A fájdalom, betegség, halál, félelem, nyomorúság helyét felváltja a szeretet, nyugalom, béke, boldogság, biztonság egy örök életen át. Dicsőség Istennek érte!