2. Teremtés

2.RAJZ
"Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt." (II.Móz.20,11)
A hat napos teremtés azt jelenti, hogy hat darab, egyenként 24 órás napok időtartama alatt teremtette meg Isten a földi életet. Minden nap egyik estétől a másik estéig tartott, ahogy ma is. Az este és a reggel jelzik a mindenkori ember számára a 24 órás napot, amelynek idői ritmusa szerint él, és ahhoz igazodnak biológiai funkciói is, de nem csak az emberé, hanem a növény- és állatvilágé is.
A teremtésben egy csodálatos szimmetria fedezhető fel:
"0" állapot: nagyon úgy tűnik, hogy az első nap előtt alkotta meg Isten a Föld nevű bolygót, amely kietlen és puszta volt, víz borította a teljes felszínét, sötétség volt a mélység színén, és Isten Lelke lebegett a vizek felett.

Tehát: "0" - Ég és Föld

1. nap: Világosság (nappal - éjszaka) --->4. nap: Nap, Hold, Csillagok
2. nap: Vizek - Égbolt (légkör) --->5. nap: Nagy vízi állatok - Szárnyas repdesők, madarak
3. nap: Szárazföld (fűvel, növényekkel, gyümölccsel) - Tenger --->6. nap: Szárazföldi állatok - Ember (Ádám-Éva)

7. nap: SZOMBAT

A SZERETET Istenének gondoskodása figyelhető meg abban, ahogy előkészítette a teremtmények számára az élőhelyet. Olyan ez, mint amikor (az Isten képére teremtett ember) előkészíti a gyerekszobát születendő gyermeke számára. Berendezi a szobát, megveszi a kis ágyat, ruhácskákat, és teljesen felkészült környezettel várja a megérkező kis emberpalántát. Így történt ez a teremtéskor is. Isten egy csodálatosan előkészített és berendezett otthont készített gyermekének, az embernek.
Mindezt pedig megkoronázta egy örömteli ünneppel, amikor együtt örvendeztek a hajnalcsillagok, és Istennek minden fiai vigadoztak. Ez lett a teremtés emlékünnepe, a szombat, amikor semmi dologgal nem foglalkoztak, csak élvezték a teremtettség gyönyörűségeit, és egymás társaságát. Isten ezen az egész napon és minden hetedik napi szombaton gyermekeivel volt.