Élet

A Biblia első lapjain olvashatunk először az életről, az ember teremtésekor. A 2. fejezet 7. verse így ír az ember, mint élőlény teremtéséről: "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek leheletét. Így lőn az ember élő lélekké" (azaz élőlénnyé). Az élet egy olyan különleges, megfoghatatlan valami, egy csoda, amit létrehozni nem tudunk. Hatalmunk és tudásunk felett áll, mert egy felettünk álló hatalomtól, a Teremtőtől származik.
Amikor kezemben volt egy éppen meghalt kis madár, vagy egy kis egér, hiába próbáltam visszahozni őket az életbe, nem sikerült. Olyan tehetetlennek éreztem magam. Egészen pontosan azt éreztem, hogy az élet egy rajtam kívül álló, számomra kezelhetetlen, egy felsőbb Hatalomtól kapott ajándék. Különösen, amikor autóbalesetem volt, és percekig nem kaptam levegőt. Akkor azt éreztem, hogy az élet csak egy lehelet. Aztán kaptam levegőt, de ez meghatározó élmény volt az élet röpke voltát illetően.
Milyen volt az élet a teremtés 6. napján? Tiszta levegő, tele virágillattal, tiszta víz, jó ízű, tiszta, gyönyörű környezet, virágokkal teli gyönyörű tájakkal, állatokkal és az emberpárral, aki gyönyörködött mindebben, egészségesek voltak, finom gyümölcsöket ettek, az állatok is mind növényevők voltak. Biztonságban és nyugalomban hajthatták álomra fejüket a csillagos, ragyogó égbolt alatt.
Ha megölünk egy állatot húsleveshez, vagy a csirkepörkölthöz, és a darabolás közben megállunk egy pillanatra: ez a csirke nem régen még egy szaladgáló, kapirgáló, szaporodni képes élőlény volt, én meg most megöltem és szétszedtem. A nagy kérdés: Össze tudnám rakni úgy, hogy ismét éljen, kapirgáljon, szaladgáljon, szaporodni tudjon? NEM. Nem tudnám összerakni. A feladat meghaladja képességeimet. Az élet pedig különösen. Az élet adása, és akkor megértem, hogy én is csak egy teremtmény vagyok, akinek egy felsőbb Hatalom, a Teremtő Isten adta az életet - ajándékba.
Az élet - egyéb negatív körülményektől eltekintve, mint háború, katasztrófa, fertőző betegségek, stb. - az egészség függvénye fizikális és mentális értelemben egyaránt.
Mi volt az édeni étrend? Teljes terjedelmében nyers vegán, állatok és ember számára egyaránt. Ezt ma is meg lehet valósítani. A tiszta víz és tiszta levegő már nehezebben érhető el, vannak helyek, ahol egyáltalán nem. Ugyancsak megbetegedést kiváltó tényezővé nőtte ki magát a nyugtalan, zaklatott életforma, mi már csak stressznek hívjuk. E mellett mozgáshiányosak és ezzel együtt túlsúlyosak vagyunk.
Visszatérek most az élelmezésre. Az élelmiszeripar termékei kifejezetten veszélyesek. A kenyér nem egyszerű, teljes kiőrlésű lisztből készül. Nem tudom, mi mindent csinálnak vele, és mi mindent raknak bele, ami nem kellene, hogy ott legyen, de az a kenyér, amit mi otthon sütünk, az nem savanyú, és nincsen olyan furcsa íze, mint a boltinak.
A tej és tejtermékekkel ugyancsak gondok vannak. Egyébként tejet egyáltalán nem kellene fogyasztani, se tojást. Ezek mind az állatoké. Isten ezt nem adta eledelül az embernek, és a felnőtt állatoknak se.
Ha ma egészséges akarok lenni, el kell hagynom a húsevést, a fehér lisztet, zsírt, cukrot, az egyéb élelmiszeripari termékeket, és a gabonafélék, zöldségek, gyümölcsök irányába kell fordulnom.
El kell hagyni a cukros, színes üdítőitalokat is, helyette a tiszta vizet inni. Rendszeresen kell sportolni valamit, és ez még nem minden. A továbbiakat megtalálhatjuk a NEW START honlapján: http://www.newstart.hu/recipes.php, ahol sok finom étel vár ránk, meglátjátok.
Nagyon fontos a szájhigiénia is, ha nem akarunk a fogorvos várótermében rettegni. Rendszeres fogmosás, FOGSELYEM használata, és a cukrot, mint fő ellenséget száműzni.
Az újjáteremtett Földön az élet biztonságos lesz. Nem lesznek járványok, betegségek, háborúk, nem lesz nyomorúság, szenvedés, könny, fájdalom, halál. Mindazok számára, akik elfogadják Jézus Krisztus áldozatát, amit helyettük és értük hozott meg a Golgotán, újra lesz tiszta víz, tiszta levegő, finom ételek, békesség, boldogság és biztonság egy örök életen át.
„Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy ha valaki hisz Benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. „ (Ján. 3,16)
Amit szem nem látott, fül nem hallott, embernek szíve meg se gondolt, azt készített Isten az Őt szeretőknek.