Babonézes céklasaláta

Hozzávalók:
1 fej cékla
2-3 csipet só
1/2 ek. köménymag
1 kis fej lilahagyma
---
1/ konzerv fehérbab
kevés citrom leve

1 ek. olívaolaj
1 ek. mustár
Elkészítés:
A céklát megmostam, meghámoztam és lereszeltem. Besóztam, köménymaggal ízesítettem, és beletettem az apróra vágott lilahagymát is. Közben elkészítettem az öntetet is: a babot és levét elkezdtem turmixolna (botmixerrel), közben kevertem hozzá a sót, citromot, olajat, mustárt. Sűrű, majonézre emlékeztető ízű és állagú öntetet kaptam. Ezt öntöttük fogyasztás előtt a céklára, szezámmaggal dúsítottam.
A receptet a www.magdireceptek.blogspot.hu írója bocsátotta a rendelkezésünkre.